nian posted on 27-5-2013 01:06 PM

e-penyata gaji kena hack/godam

Nak minta pendapat / pandangan kawan-kawan disini bolehkah koperasi/bank membuka e-penyata gaji kakitangan awam tanpa pengetahuan sipemohon tu. Adakah Jabatan Akauntan Negara ada memberi kebenaran kepada bank/koperasi untuk membuka e-penyata gaji kakitangan awam tersebut. Harap kawan-kawan dapat bagi pandangan berkenaan masalah ini yer. Terima kasih.

medangmru posted on 27-5-2013 02:44 PM

undang2 apa sekalipun...dah jelas dan terang yg mende ni mmg salah...Slip gaji hanya boleh dibuka oleh sipenama yg tertera kat slip gaji berkenaan....hanya melalui prosedur luar biasa je ( cam arahan mahkamah dan sbgnya ) yg boleh dibenarkan berbuat demikian...

apa hak org len utk tahu HAK kita...


kalau u ada bukti kukuh.....boleh dakwa koperasi atau individu berkenaan.....


genchi posted on 29-5-2013 08:53 AM

mana boleh org lain bukak payslip kita.. yg gen taw.. payslip gomen neh online.. ada user n paswed.. so takkan uols nak bg koop tuh user n paswed yg patutnya sulit tuh.. kalo perlu.. just pirnt out saja payslip tuh untuk tujuan urusan yg sah...

tp nak biar org len bukak payslip kita tu slh tu.. sbb namanya pun dah sulit.... :$

medangmru posted on 29-5-2013 01:12 PM

genchi posted on 29-5-2013 08:53 AM static/image/common/back.gif
mana boleh org lain bukak payslip kita.. yg gen taw.. payslip gomen neh online.. ada user n paswed.. ...

biasanya mende2 yg sulit ni yg org sler...............;P

genchi posted on 29-5-2013 01:18 PM

medangmru posted on 29-5-2013 01:12 PM static/image/common/back.gif
biasanya mende2 yg sulit ni yg org sler...............

sler?? apa tuh?? sule kah?? ;P

adminnnnnnnnnnnnnnnnnnn mod med carottttttttttt.... poton kedit dia :vmad3::lol:

medangmru posted on 29-5-2013 01:20 PM

genchi posted on 29-5-2013 01:18 PM static/image/common/back.gif
sler?? apa tuh?? sule kah??

adminnnnnnnnnnnnnnnnnnn mod med carottttttttttt.... poton kedit  ...

nampak je gen simata kucing ni....:curse::curse::curse::lol:

genchi posted on 29-5-2013 01:22 PM

medangmru posted on 29-5-2013 01:20 PM static/image/common/back.gif
nampak je gen simata kucing ni....

mata gen tajam hokee... ;P  mod med.. pg tak soul garden? dtg tawwww

medangmru posted on 29-5-2013 01:24 PM

genchi posted on 29-5-2013 01:22 PM static/image/common/back.gif
mata gen tajam hokee...   mod med.. pg tak soul garden? dtg tawwww

tak dapek pergi sebab keje...tak kene plak ngan Alternate saturday waaa....lgpun opis aku nak kene wat renovation hari tu sampai ahad....so nak tak nak kene pantau ..:'(

mmg nak pergi...nak pergi dan nak pergi.,...:'(

genchi posted on 29-5-2013 01:26 PM

medangmru posted on 29-5-2013 01:24 PM static/image/common/back.gif
tak dapek pergi sebab keje...tak kene plak ngan Alternate saturday waaa....lgpun opis aku nak kene ...

adoiiiii... bakpe plakk tak dpt neh???? :mad: kalo tak boleh soh mod med lanjer baskin robin pki CC :'(

alahhl lari kejap tak boleh ka?? besh wooohh.. mkn preee... sapa mau kasik??? mai la mai la mai laaa :lol:;P

medangmru posted on 29-5-2013 01:29 PM

genchi posted on 29-5-2013 01:26 PM static/image/common/back.gif
adoiiiii... bakpe plakk tak dpt neh????  kalo tak boleh soh mod med lanjer baskin robin pki C ...

kalau restoren tu sebelah menyebelah...ok arrrr,.,,,,ini plak biler dah sampai sana...konpom makan 4-5 jam gak tuh....

genchi posted on 29-5-2013 01:31 PM

medangmru posted on 29-5-2013 01:29 PM static/image/common/back.gif
kalau restoren tu sebelah menyebelah...ok arrrr,.,,,,ini plak biler dah sampai sana...konpom makan ...

bakpe mkn smpi 4-5 jam?? dtg la jap.. mkn sechopstick dua.. dah la..

kan mod med dayet... :$ yg selbihnya biar gen yg abehkan...

boleh la boleh la.. takkan nak tgk je cina2 tu buat keje renovation.. ckp la

nak keluar kejap amek ketenangan :$

medangmru posted on 29-5-2013 01:33 PM

genchi posted on 29-5-2013 01:31 PM static/image/common/back.gif
bakpe mkn smpi 4-5 jam?? dtg la jap.. mkn sechopstick dua.. dah la..

kan mod med dayet...  yg ...

CEO wa pun ada weeeehhhhhhhhhhh....giler ke haper...:laugh3::lol:

genchi posted on 29-5-2013 01:36 PM

medangmru posted on 29-5-2013 01:33 PM static/image/common/back.gif
CEO wa pun ada weeeehhhhhhhhhhh....giler ke haper...

elehhh apa la sgt CEO... takat owang kanan dia nak kuar jap amek hangen.. {:noseo


rdzaccess posted on 30-5-2013 02:23 AM

Yaaaa... di wakilkan untuk makan ....

ryo_takahashi1 posted on 30-5-2013 08:50 AM

genchi posted on 29-5-2013 01:26 PM static/image/common/back.gif
adoiiiii... bakpe plakk tak dpt neh????  kalo tak boleh soh mod med lanjer baskin robin pki C ...

ooiiii... oiiiiii.. apa nih.. citer makan2 plak ni.... lari topik dah nih.... {:1_564:}

genchi posted on 30-5-2013 09:11 AM

ryo_takahashi1 posted on 30-5-2013 08:50 AM static/image/common/back.gif
ooiiii... oiiiiii.. apa nih.. citer makan2 plak ni.... lari topik dah nih....

alamak.. {:thiefo

ini bukan slh gen.. neh slh mod med.. mohon bung royo cantas kedit mod med :'(

melonmadu posted on 1-6-2013 02:08 PM

dari pengalaman saya sekiranya no gaji dan no kad pengenalan kita terdedah kepada umum, sesiapapun boleh reset password kita.  
sepatutnya pihak Jabatan Akauntan Negara hide kan ni gaji n no kp kita sama mcm no akaun bank yg dihide kan no belakang tu
So sesapa yg print payslip tu sila pastikan ia tidak jatuh ke tangan orang yg 'terlebih kreatif' takut mcm2 boleh jadi

Page: [1]
View full: e-penyata gaji kena hack/godam