CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: leotazz818

List Veterinar Sekitar Malaysia

[Copy link]

Fighter

Cakap Suka hati...!!!

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 24-1-2007 02:53 AM |All posts
Beras yang terbaik baru harga RM 45  - 5 kilo
kalo makanan kucin RM80 - 3 kilo...

mampos. mesia ni serba mahal la.
Tak Mungkin Lagi Aku Meminta. Untuk Kau Mendengar. Untuk Kau Melihat ke Mata ku.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-1-2007 08:53 AM |All posts
Originally posted by Lamia at 3-1-2007 03:09 PM
Anyway, masa lamia tengah panik hari tu kat jalan pahang ada satu pet shop. Masa lamia singgah tanya mereka boleh rawat kucing sakit tak, girl tu kata mereka ada Dr Vet yg boleh datang kat clinic ...


murah la lamia..government punya ke?yg dbkl punya ke swasta?
dekat jln tun sanbantan pun ada..tapi kalo tgk cara pakaian nurse dia pun dah tau mahal..:ketuk:
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-1-2007 08:58 AM |All posts
Originally posted by Lamia at 14-1-2007 11:14 AM


Bukan kat jalan ipoh tapi kat shop lot jalan pahang opposite police station.


bole bagaitau detail tak..dgn landmark dan jalan ke sana
kalo dpt bagi alamat lagi baik..tq tq:pray:
Reply

Props Report

Lamia This user has been deleted
Post on 24-1-2007 12:31 PM |All posts

Reply #26 wiranordin's post

Memang murah wira kalau nak dibandingkan kat klinik haiwan yg lain. Nanti Lamia cari business card mereka n hantar kat u later kalau jumpa.
Reply

Props Report

Lamia This user has been deleted
Post on 24-1-2007 12:43 PM |All posts
Originally posted by wiranordin at 24-1-2007 01:53 AM


murah la lamia..government punya ke?yg dbkl punya ke swasta?
dekat jln tun sanbantan pun ada..tapi kalo tgk cara pakaian nurse dia pun dah tau mahal..:ketuk:


Rasanya pet shop ni own by private n not gomen. Mereka pakai baju biasa je. Kalau wira datang dari arah melawati ke jalan pahang, u kena slow down slps u pass the court mammoth sblh kanan u dan impit kiri. Tak jauh dari situ kan ada curve car dtg dari gombak so kat situ u kena berhati-hati sbb u kena cross utk masuk parking kecil kat tepi building sblh kiri. Park yr car there, n susur ikut building di sblh kiri you sampai u nampak the only pet shop yg ada kat situ. Tak silap kedai no 5 or 6. Actually mereka ni active more in breeding dogs n cats but dont worry, anything concerning animal's health especially emergency case they'll definitely assist u.
Reply

Props Report

Lamia This user has been deleted
Post on 24-1-2007 12:47 PM |All posts
Originally posted by PengKid at 23-1-2007 07:53 PM
Beras yang terbaik baru harga RM 45  - 5 kilo
kalo makanan kucin RM80 - 3 kilo...

mampos. mesia ni serba mahal la.


Betul tu, baru-baru ni pun semua makanan kucing dah naik harga atleast RM2-3. I.e IAMS dulu boleh bargain to get discount around 2-3 hengget now dah tak boleh:@. Tu baru biscuit mereka belum lagi makanan tin dan vitamin dan yeast n salmon treats lagi.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 24-1-2007 01:41 PM |All posts
Originally posted by Lamia at 24-1-2007 12:43 PM


Rasanya pet shop ni own by private n not gomen. Mereka pakai baju biasa je. Kalau wira datang dari arah melawati ke jalan pahang, u kena slow down slps u pass the court mammoth sblh kanan u d ...


:gila: :gila: better lamia bagi alamat dia wira carikan...penin ar baca instruction..hehehe..tq tq
Reply

Props Report

Lamia This user has been deleted
Post on 26-1-2007 08:53 AM |All posts

Reply #31 wiranordin's post

Wira, I misplaced the biz card la. Nanti kalau jumpa I'll let u know k.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 26-1-2007 10:16 AM |All posts

Reply #32 Lamia's post

takpe2..later bagi ek

ermmi base from ur landmard dulu...tq tq
Reply

Props Report

monic This user has been deleted
Post on 2-3-2007 03:13 PM |All posts

Direction to Hospital Perkhidmatan Haiwan Cheras

Hi Kawan2,
Monic nak tulun kawan monic nie....
Dia nak bawak kucing dia pergi Hospital Perkhidmatan Haiwan
kat Cheras ....
Kawan2 boleh bagi direction tak...???????
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-3-2007 05:08 PM |All posts
Ko tau tak courts mammoth cheras? courts mammoth tmn maluri tak silap aku..ataupun..area2 downtown cheras
dia dekat2 situ la
NyaNya
Reply

Props Report

Fighter

[ A b o v e A L L ]

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-3-2007 03:18 AM |All posts
Jabatan Perkhidmatan Haiwan
Wilayah Persekutuan
Km. 4, Jalan Selar 4 off Jalan Cheras,
56100 Cheras,
Kuala Lumpur.

Dr. Zulkifli Abd Ghani
jphwp@jph.gov.my
03-92849718
General line
03-92849717
Hospital
03-92849716

Mon - Thursday
8:30am - 12:00pm 2:15pm - 3:30pm
Fridays
8:30am - 11:30am 2:45pm - 3:30pm
Working Saturdays
8:30 am - 11:30am
" Hati-hatilah kalau lidahmu akan memukul lehermu sendiri."
Reply

Props Report

monic This user has been deleted
Post on 3-3-2007 09:23 AM |All posts

Reply #3 TommyHilfiger's post

Semalam monic call ..... diorang kata hospital tak bukak
hari sabtu .... kawan monic kira nak kawan kucing dia
pi hari sabtu .......................
Reply

Props Report

monic This user has been deleted
Post on 3-3-2007 09:24 AM |All posts

Reply #2 Nyanya's post

kawan monic nie tak dapat nak gambar ... cam mananye cara nya nak pegi
hospital kalo rumah dia di genting kelang, setapak
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-3-2007 09:30 AM |All posts

Reply #5 monic's post

Suruh dia menghala ke cheras la..mcm nak pegi ke Bandar Tun Razak or HUKM. Ataupun Jusco Tmn Maluri.
NyaNya
Reply

Props Report

monic This user has been deleted
Post on 3-3-2007 09:41 AM |All posts

Reply #6 Nyanya's post

Thanks Nyanya
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-3-2007 11:49 AM |All posts

Reply #3 TommyHilfiger's post

pembetulan ...
dr. zulkifli is no longer with doves - department of veterinary services ..
dia bukak klinik dia sendiri kat nilai ... not sure where in nilai ..

nak pegi jph kl atau klinik haiwan kesayangan under jphkl .. cari jusco taman maluri ..its about 5 minuates daripada situ jalan lurus direct menghala ke kajang. it should be on your left if u are coming from kl.
1

View rating log

Reply

Props Report

monic This user has been deleted
Post on 3-3-2007 11:56 AM |All posts

Reply #8 sibel's post

Thank Sibel....sekarang monic dah dapat pembayang ....
terima kasih banyak2.....
cuma nak tanya Hari sabtu buka tak...??????????
Reply

Props Report

-V- This user has been deleted
Post on 9-6-2007 11:07 PM |All posts
hye all...
bg sapa2 yg tggl blah utara...especially penang...bolehla pegi klinik haiwan hazlim...
doc tu ade sediakan perkhidmatan on call....

KLINIK HAIWAN HAZLIM
6,LRG TENGGIRI 28,BANDAR SEBERANG JAYA,
13700 SBRG JAYA,PENANG
Reply

Props Report

Post on 10-6-2007 05:19 AM |All posts
klinik kerajaan dkat cheras tu 24 jam.. tp ari tu my kitten koma lepas kene duduk.. i call.. dier ckp rm150 midnight charge.. zezeze.. i tunggu besok br pegi.. alhamdulillah sbb si manje ku dpt bertahan.. huhuhu..
.everybody.has.somebody.abucet.ruki duki.petok.kontot.baby.mushu.amai?.
Reply

Props Report

Moderator

spread love everywhere u go

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 11-6-2007 12:12 PM |All posts
Originally posted by msfateen at 10-6-2007 05:19 AM
klinik kerajaan dkat cheras tu 24 jam.. tp ari tu my kitten koma lepas kene duduk.. i call.. dier ckp rm150 midnight charge.. zezeze.. i tunggu besok br pegi.. alhamdulillah sbb si manje ku dpt b ...



boeh x kasi address kat akak secepat mungkin? akak nak bawak2 kitten2 seramai 6 ekor utk dirawat
Forgive everyone for everything
Reply

Props Report

-V- This user has been deleted
Post on 11-6-2007 09:13 PM |All posts
hmm...
kalo kt kl v biasa bwk kucin v kt area pandan indah...
klinik tu sederet dgn steven corner...
klinik tu doctor cina....
murah pun murah....
Reply

Props Report

Post on 18-6-2007 02:32 AM |All posts
Originally posted by leotazz818 at 11-6-2007 12:12 PM



boeh x kasi address kat akak secepat mungkin? akak nak bawak2 kitten2 seramai 6 ekor utk dirawat


sorry lambat reply..

alamat klinik krajaan kt cheras tu :

KL
ANIMAL MEDICAL CENTRE SDN. BHD.
Wisma Medivet, 8 Jln Tun Razak, 50400 KL
Tel: 03-40426742, 03-40425873
Fax: 03-40413660
Emergency: 03-40426742

kalau akak familiar ngan bulatan cheras bandar tun razak, akak nampak deret kedai2 bebetol kt sebelah bulatan tu.. kat situh la.. tp bukan kedai biase.. dier satu bangunan..  tulis ape tah.. Pusat Perubatan Haiwan ke ape tah.. something like that la.. masuk sampai blakang bangunan tu.. ade pintu utk klinik dier..
.everybody.has.somebody.abucet.ruki duki.petok.kontot.baby.mushu.amai?.
Reply

Props Report

monic This user has been deleted
Post on 18-6-2007 09:26 AM |All posts

Reply #38 msfateen's post

Fatin .. bior betui ... tu alamat klinik kerajaan kat cheras ...
rasanya alamat tu alamat kat jalan tun razak ... baik msfateen
check balik... monic rasa silap tu....
Reply

Props Report

Post on 19-6-2007 05:27 AM |All posts

Reply #39 monic's post

eh ye ke? aiseh men.. salah plak..copy dr mane tah.. nak cepat post.. x pasan plak jln tun razak nyer.. sori sori!! :pray:

haih mane plak alamat dier neh.. jap yerrrrrrrrrrrrrrrrrrr~ nanti fatin carik!!

mwah mwah kt sumer~
.everybody.has.somebody.abucet.ruki duki.petok.kontot.baby.mushu.amai?.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-11-2014 03:45 PM , Processed in 0.230049 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top