Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
20545
View
9
Reply

Senarai Kursus MARA, MARDI, RISDA, etc

[Copy link]

Author: tehbunga       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-11-2009 09:49 PM | Show all posts |Read mode
Salam
Aku ingin bertanya, ada tak sesiapa di sini yg tahu camne kita nak join kursus bawah MARA, RISDA, etc..apa2 kursus laa...
aku teringin nak join, w/p aku dah hadir kursus anjuran MARA, tapi tu pakai atas nama kawan...pas kursus baru aku daftar nama unt kursus2 yg akan datang kat MARA SEpang..tapi dah 2 thn, langsung takde kabar berita, kena ada cabel bawah meja gak ke?

lagi satu aku ada daftar kat Risda, unt kursus pemprosesan kerepek, sampai la ni takde berita..bln 9 hari tu aku follow-up, kata akan panggil dlm bln 10..ni dah nov tarak pe punn..sedih..huhuuuu...

ada org bitaw, kalo kat KL ni elok daftar kat WI, senang nak dapat bantuan, kursus, bimbingan dan lelain..
tapi WI tu apa?..yg aku paham women org bukan WI..ce sesiapa kat sini tolong huraikan kebingungan aku..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 10:46 PM | Show all posts
Itulah government.

Register dgn InsKens dulu pun delay kata nak pggil tapi dah enam bulan.

MARA lagi la terhad.Kena call diorang slalu baru nak kalut.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2009 10:57 PM | Show all posts
lama giler tak ikuti kursus atau seminar usahawan.. rindu plak rasanya....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 09:12 AM | Show all posts
MARA baru2 ni asyik lah call aku suruh pergi kursus... 5 hari 4 malam RM300/- makan minum dan penginapan...

tapi ada something fishy (dgn org yang kasi training tu) ... so malas nak layan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 09:34 AM | Show all posts
2# fuzzlee_4207

inskens pun lambat ek?
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 10:20 AM | Show all posts
Teh,

Ni experience my sister yg dpt pi kursus dgn Mara pertengahan tahun hari t u.. kursus Jahitan... dia apply dlm 1 1/2  tahun baru dpt panggilan.. first time call.. diorg suruh pi interview.. dlm interview ni dia tanya le mcm2.. sbb apa nak masuk kursus ni.. ramai gak masa tu.. so akhirnya dia dpt juga..

Mcm kursus yg my sister pegi tu.. is Full time course.. 6 bulan.. disebabkan.. I yg encourage dia suruh belajar2 jahit ni.. so dia berhenti ke.. so sepanjang 6 bulan ni.. kenalah tolong dia bayar duit kete

Kursus yg fulltime ni.. mara mmg bagi duit allowance.. RM200/sbln..

mungkin.. cuba telefon mara lagi.. tunjukkan yg kita benar2 berminat.. biar diorg take note pasal kita ni.. n insyaAllah.. dpt le panggilan nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 11:55 AM | Show all posts
MARA kebanyakannya akan collaborate dengan byk syarikat.

Diorang yg caj tapi MARA maybe buat keluar Sijil saja.So diorang slalu gunakan nama MARA.

So  kene tgk n study betul2.Kalau x membazir jer.

BTW,call diorang slalu n citer masalah sebenar.Diorang akan assist n push diorang ckit.

INSKENS ni taktau macam mana status skang..Dengar kata dah nak tutup.Pastuh xjadi plak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 01:07 PM | Show all posts
lama giler tak ikuti kursus atau seminar usahawan.. rindu plak rasanya....
sinar_inspirasi Post at 11-11-2009 22:57

aku pun rasa nak pegi berkursus le...leh hilangkan bosan...ekekeke...

aku nak join kursus hasilkan makanan ternakan...sesape yang tau, nanti bagitau ye...tenkiu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2009 03:34 PM | Show all posts
just register 1 course by PKK...

1 day, project management awareness. FREE course, Free makan minum, dapat sijil kedatangan dari PKK  kat renainssance lagi.... only 20 seats!

pun sebab nak hilang boring, get something new (hopefully) dan make new networking.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2009 05:43 PM | Show all posts
Teh,

Ni experience my sister yg dpt pi kursus dgn Mara pertengahan tahun hari t u.. kursus Jahitan... dia apply dlm 1 1/2  tahun baru dpt panggilan.. first time call.. diorg suruh pi interview.. dl ...
Iman_Baby Post at 12-11-2009 10:20


Terimakasih la my fren Nani....

Teh ni memang harap sgt dpt gi yg bawah Mardi..dah simpan cuti, alih2 tarak..huhuuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.113271s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list