CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 14145|Reply: 9

Senarai Kursus MARA, MARDI, RISDA, etc

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 11-11-2009 09:49 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam
Aku ingin bertanya, ada tak sesiapa di sini yg tahu camne kita nak join kursus bawah MARA, RISDA, etc..apa2 kursus laa...
aku teringin nak join, w/p aku dah hadir kursus anjuran MARA, tapi tu pakai atas nama kawan...pas kursus baru aku daftar nama unt kursus2 yg akan datang kat MARA SEpang..tapi dah 2 thn, langsung takde kabar berita, kena ada cabel bawah meja gak ke?

lagi satu aku ada daftar kat Risda, unt kursus pemprosesan kerepek, sampai la ni takde berita..bln 9 hari tu aku follow-up, kata akan panggil dlm bln 10..ni dah nov tarak pe punn..sedih..huhuuuu...

ada org bitaw, kalo kat KL ni elok daftar kat WI, senang nak dapat bantuan, kursus, bimbingan dan lelain..
tapi WI tu apa?..yg aku paham women org bukan WI..ce sesiapa kat sini tolong huraikan kebingungan aku..
LIKE lawang Collections & Kedai Baju Cotton, or www.lawang2u.com
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 11-11-2009 10:46 PM |All posts
Itulah government.

Register dgn InsKens dulu pun delay kata nak pggil tapi dah enam bulan.

MARA lagi la terhad.Kena call diorang slalu baru nak kalut.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 11-11-2009 10:57 PM |All posts
lama giler tak ikuti kursus atau seminar usahawan.. rindu plak rasanya....
www.sinarniaga.com
Facebook.com/ilikebisnes
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-11-2009 09:12 AM |All posts
MARA baru2 ni asyik lah call aku suruh pergi kursus... 5 hari 4 malam RM300/- makan minum dan penginapan...

tapi ada something fishy (dgn org yang kasi training tu) ... so malas nak layan...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 12-11-2009 09:34 AM |All posts
2# fuzzlee_4207

inskens pun lambat ek?
Adli,adline,iman & atief
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 12-11-2009 10:20 AM |All posts
Teh,

Ni experience my sister yg dpt pi kursus dgn Mara pertengahan tahun hari t u.. kursus Jahitan... dia apply dlm 1 1/2  tahun baru dpt panggilan.. first time call.. diorg suruh pi interview.. dlm interview ni dia tanya le mcm2.. sbb apa nak masuk kursus ni.. ramai gak masa tu.. so akhirnya dia dpt juga..

Mcm kursus yg my sister pegi tu.. is Full time course.. 6 bulan.. disebabkan.. I yg encourage dia suruh belajar2 jahit ni.. so dia berhenti ke.. so sepanjang 6 bulan ni.. kenalah tolong dia bayar duit kete

Kursus yg fulltime ni.. mara mmg bagi duit allowance.. RM200/sbln..

mungkin.. cuba telefon mara lagi.. tunjukkan yg kita benar2 berminat.. biar diorg take note pasal kita ni.. n insyaAllah.. dpt le panggilan nanti..
FB : Iman Home Decor
019 3423024, 03 90741566
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-11-2009 11:55 AM |All posts
MARA kebanyakannya akan collaborate dengan byk syarikat.

Diorang yg caj tapi MARA maybe buat keluar Sijil saja.So diorang slalu gunakan nama MARA.

So  kene tgk n study betul2.Kalau x membazir jer.

BTW,call diorang slalu n citer masalah sebenar.Diorang akan assist n push diorang ckit.

INSKENS ni taktau macam mana status skang..Dengar kata dah nak tutup.Pastuh xjadi plak.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 12-11-2009 01:07 PM |All posts
lama giler tak ikuti kursus atau seminar usahawan.. rindu plak rasanya....
sinar_inspirasi Post at 11-11-2009 22:57

aku pun rasa nak pegi berkursus le...leh hilangkan bosan...ekekeke...

aku nak join kursus hasilkan makanan ternakan...sesape yang tau, nanti bagitau ye...tenkiu...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 12-11-2009 03:34 PM |All posts
just register 1 course by PKK...

1 day, project management awareness. FREE course, Free makan minum, dapat sijil kedatangan dari PKK  kat renainssance lagi.... only 20 seats!

pun sebab nak hilang boring, get something new (hopefully) dan make new networking.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 12-11-2009 05:43 PM |All posts
Teh,

Ni experience my sister yg dpt pi kursus dgn Mara pertengahan tahun hari t u.. kursus Jahitan... dia apply dlm 1 1/2  tahun baru dpt panggilan.. first time call.. diorg suruh pi interview.. dl ...
Iman_Baby Post at 12-11-2009 10:20


Terimakasih la my fren Nani....

Teh ni memang harap sgt dpt gi yg bawah Mardi..dah simpan cuti, alih2 tarak..huhuuu
LIKE lawang Collections & Kedai Baju Cotton, or www.lawang2u.com
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 3-9-2014 12:38 AM , Processed in 0.251897 second(s), 23 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top