CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 19972|Reply: 26

Baju untuk Dinner Party

[Copy link]
Post time 24-11-2009 11:53 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Ada sesiapa boleh recommend tak baju untuk dipakai untuk dinnerparty....kira jabatan punya dinner lah...kalu boleh bagi suggestion,letak dengan gambar sekali....tema dia "star of red carpet". tq
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 11:59 AM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 12:04 PM | Show all posts | Share
aku ari tuh pon pakai baju dari nichi.... 49 hengget je.... mengerlip yerr..

chiffon top ngan black pant...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 12:05 PM | Show all posts | Share
survey kat mid valley... sana byk gak baju2 glam
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2009 05:37 PM | Show all posts | Share
untuk red carpet tuxedo the best
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 12:15 AM | Show all posts | Share
tumpang TT ekk

nak tanya apa pakaian yang sesuai untuk lelaki jika   Dress Code:  Masquerade (Smart and Formal).  ?

Cheers
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2009 08:32 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by kutat at 25-11-2009 08:33

tq semua..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2009 04:09 PM | Show all posts | Share
untuk rujukan TT,

http://www.nichii.com.my/ladies1.html
me_on_u Post at 24-11-2009 11:59
dah serve dua tempat tapi seme jual pakaian wanita ke memang tempat tu jual pakaian wanita jer..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2009 04:11 PM | Show all posts | Share
Post Last Edit by kutat at 25-11-2009 16:23

8# kutat
Ada tak tempat sewa pakaian ..mcm yg artis dok pakai tuh nak beli tak termampu la pulak sekadar nak pakai satu malam jer..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 05:30 PM | Show all posts | Share
i ada several collection utk red carpet dinner time blaja last 2 year. masih chantek dan sgt sgt elok. if berminat pm ye
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2009 09:10 PM | Show all posts | Share
aku rse TT tanye baju untuk lelaki kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-11-2009 07:42 AM | Show all posts | Share
aku rse TT tanye baju untuk lelaki kan?
valeo86 Post at 25-11-2009 21:10

yer tepat.. nak tanya  baju untuk lelaki.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2009 09:41 PM | Show all posts | Share
kat kedai bundle pun ade pkaian yg ok. lg murah.
kalau xnk, pilih kemeja yg sesuai dan up to date
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2009 09:09 AM | Show all posts | Share
Cam ni lah ...
Baru grandious sikit ...





Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2009 10:40 AM | Show all posts | Share
Cam ni lah ...
Baru grandious sikit ...





http://moviesblog.mtv.com/wp-content/uploads/2009/0 ...
Jesse_Mccartney Post at 3-12-2009 09:09


baru ngancam nii...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2009 11:53 PM | Show all posts | Share
mak aiii...mantap ni klu gi dinner mcm gmbr kat atas tu...teringin aku nak pakai mcmtu...tp segan la...terlalu formal
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2009 11:54 PM | Show all posts | Share
mak aiii...mantap ni klu gi dinner mcm gmbr kat atas tu...teringin aku nak pakai mcmtu...tp segan la...terlalu formal
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2009 07:03 PM | Show all posts | Share
17# berwang05

biasenye untuk dinner.. formal is one suit lar..

kalo takmo formal sangat, pakai kemeja tangan panjang n sluar slack hitam..

that would be great
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2009 08:10 PM | Show all posts | Share
betul...mari kita berdinner
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2009 12:19 AM | Show all posts | Share
tumpang TT ekk

nak tanya apa pakaian yang sesuai untuk lelaki jika   Dress Code:  Masquerade (Smart and Formal).  ?

Cheers
Feno Post at 24-11-2009 06:15 PM


cuba yg ni




kat kota damansara ada tempat kasi sewa baju, member aku pinjam ari tu dalam rm100
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2009 09:42 AM | Show all posts | Share
aku lak nak mintak advice tema 'Night of Elegance-You Are the Star'
mintak pendpat men punya ek...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2009 10:41 AM | Show all posts | Share
jika betul2 formal dinner go for black tuxedo ....mmg bergaya, keunggulan dan mantap
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2009 03:12 PM | Show all posts | Share
klaw segan nk pkai tuxedo..
pkai Vest..yeah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2009 04:22 PM | Show all posts | Share
sebut pasal vest ni nak jaga gak....make sure waiter kat function tu bukan yg jenis pakai vest juga...nanti serupa tak sama plak.....

klaw segan nk pkai tuxedo..
pkai Vest..yeah...
ijoy_brady Post at 9-12-2009 15:12
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2009 04:10 PM | Show all posts | Share
20# narif


thanks for the advise, baru ada ide mana nak cari/sewa nanti ..


Cheers !!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-5-2015 04:08 PM GMT+8 , Processed in 0.317947 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list