CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 3048|Reply: 20

Dinding putih dilukis corak yang menarik dengan hanya menggunakan MARKER

[Copy link]
Post time 30-5-2012 03:56 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sometimes finding the right piece of art to hang on your wall can be difficult. Once that first painting is tacked on, there's the added pressure to fill the adjacent walls with complementing work to balance out the room. British artist Charlotte Mann, however, takes an alternative approach to adorning walls with art—she draws directly onto them with thick black markers.

The sharp black lines are in direct contrast to the vast, milky white background Mann tends to work on. It's like crossing over into a comic book world! Mann's expertly detailed illustrations add a sense of life and often exude a feeling of comfort found in one's own cluttered home. While the drawn figures take up no extending physical space beyond the confines of the wall itself, they enhance the room's homey aura with their depictions of clothes and books strewn about. In real life, this scene could be maddening, but on a two-dimensional plane it works brilliantly.

Mann's wall decor installations have been presented in various spaces and have even served as backdrops at high-end events like fashion shows. Each site-specific piece depicts a room with a uniform style that complements its surrounding area and the room's purpose, creating a sort of meta-room. The room-within-a-room aesthetic is really intriguing and quite the space-saver for large-group events. It seems especially effective in a windowless room, providing a false sense of escape for the claustrophobic.































































Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 04:37 PM | Show all posts | Share
cantikk
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 04:41 PM | Show all posts | Share
kretip
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 05:16 PM | Show all posts | Share
Wah idea yang amat menarik
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2012 05:19 PM | Show all posts | Share
berbakat sungguhlah pelukis ni...detail betul lukisannya
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 12:35 AM | Show all posts | Share
wah....terpukau melihatnye....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 08:38 AM | Show all posts | Share
wah...boleh wat game cari barang tersembunyi ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 08:39 AM | Show all posts | Share
yelah,betul2 cantik dan kreatif
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:02 AM | Show all posts | Share
cantik trtarik mmng da bOomm
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:11 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by quzpid at 31-5-2012 10:15

detail betul lukisan tu...kagum sejenak
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:37 AM | Show all posts | Share
kalau guna marker warna warni mesti lagi cantik
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:50 AM | Show all posts | Share
hanya lukis jer tak payah beli perabot betul...
tapi kalau bercampur dgn perabot sebenar kena susun elok2 la...kalau tak nanti nampak berserabut pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 11:18 AM | Show all posts | Share
cantik sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 11:25 AM | Show all posts | Share
Cantik....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 12:37 PM | Show all posts | Share
detailnye dia lukis...teliti sangat
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 12:47 PM | Show all posts | Share
cantek sgt..nampak hidup
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 07:43 PM | Show all posts | Share
gambar yg pertama tu nampak cam betul2  ada pokok kat luar dan ada window blind kat dalam....
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 07:59 PM | Show all posts | Share
boleh wat komik...............
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:01 PM | Show all posts | Share
giler kentang..sgt menakjubkan..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2012 10:08 PM | Show all posts | Share
walaweiiii.... awesomeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2012 01:42 AM | Show all posts | Share
nampak mcm lukisan ataih ketas jer.... cantik.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

22-5-2015 08:58 PM GMT+8 , Processed in 0.276376 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list